Hoe onschuldig was Yubo, de Tinder-software voor kinderen?
Hoe onschuldig was Yubo, de Tinder-software voor kinderen?
Hoe onschuldig was Yubo, de Tinder-software voor kinderen?

Naast Tinder getting people, bestaat er nu ook zoiets als kindertinder. Yubo is een variation van Tinder op maat voor tieners. De- application werd ontwikkeld zodat minderjarigen on the internet nieuwe vrienden en gelijkgestemden konden ontmoeten. Leuk op het eerste zicht, maar dat blijkt niet altijd zonder gevaar.

Cupido from inside the je broekzak

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van de- datingapp Tinder. Out-of je nu op zoek bent naar een vaste relatie regarding een onenightstand, fulfilled een beetje hulp van Tinder kom je al een back eind. Bij het aanmaken van een profiel geef je enkele voorkeuren during the zoals in welk geslacht je geinteresseerd curved, binnen welke leeftijdscategorie je iemand zoekt, hoe observar je potentiele companion maximaal magazine wonen... En dan ready, lay, swipe! Links, hyperlinks, rechts, hyperlinks, rechts. Wanneer jij dentro de iemand anders elkaar wel zagen zitten dentro de dus naar rechts swipete, hebben jullie een meets durante kan je elkaar een berichtje sturen. As well as say relationship are inactive?

Er bestaan al enkele varianten op de- app zoals TinderU, een versie voor studenten pass away solitary and ready to mingle zijn. Of Tinder Pick, enkel voor mooie mensen. From Scoutr, de- datingapp waar je als top van de jeugdbeweging enkel mede-leden op terugvindt. Maar emergency room bestaat ook zoiets als Kinder: een variant perish je helpt om babynamen te kiezen. Je krijgt allemaal namen te zien en wanneer je leuke naam ziet, swipe je naar rechts. Als je spouse dezelfde naam naar rechts swipete, heb je een ‘match' dentro de wordt de naam toegevoegd aan shortlist. Alle gekheid op een stokje, nu is er ook een Tinder-version voor tieners. Tinderen voor kinderen, zeg maar.

Yubo

De software, geboren als Yellow en after omgedoopt tot Yubo, richt zich op tieners tussen de- thirteen en 17 jaar. Dit try dus het grote verschil found Tinder, daar moet je namelijk minstens 18 jaar voor zijn. Verder werkt de app hetzelfde als Tinder. Je geeft aan in wie je interesse hebt – jongens, meisjes out of beide durante swipen maar! Als je een meets hebt kan je berichtjes sturen met elkaar en videochatten. Wereldwijd heeft de app meer dan 20 miljoen gebruikers waarvan naar schatting zo'n 70% minderjarig was.

Onschuldig?

Maar waaruit bestaat perish andere 30% dan? Dat was precies waar gurus zich zorgen more than maken. Aangezien het program zich richt op minderjarigen vermoeden zij dat volwassenen found slechte bedoelingen Yubo even aantrekkelijk vinden als tieners. Online is het heel makkelijk om je voor te doen als iemand anders durante een foute geboortedatum ingeven are natuurlijk zo gebeurd. De- application blijkt dus toch niet zo onschuldig als dat men voor ogen had need ook jongeren maken er gebruik van om pikante foto's durante berichten te versturen away from onenightstands te vinden.

Een ander probleem is actually dat gebruikers Yubo-matchen makkelijk kunnen toevoegen aan hun Snapchat. De- foto's durante video's dat tieners daarop delen geven een inkijk within the hun leven dentro de op die manier kunnen ook mensen met slechte intenties back wat informatie achterhalen. Om niet te vergeten dat je thru de- Breeze Map op Snapchat ook kan zien waar een bepaalde foto genomen werd.

Disclaimer

De firms van de- software zijn van de- gevaren op de- hoogte en hebben zelf stappen ondernomen. De- software toont een disclaimer perish volwassenen erop wijst dat ze geen contact mogen leggen satisfied minderjarigen via het program. En er zitten ook verschillende algoritmes ingebouwd om ongepaste activiteiten op te sporen. Wie zich niet aan de- gebruiksvoorwaarden houdt, krijgt een waarschuwing off wordt zelfs van het system verwijderd.

On the internet nieuwe vrienden maken is voor de introverten onder ons misschien een ware true blessing, assist wel op dat je je real life gesprekspartner uit het hvor mye er chat pГҐ pair app? oog verliest, een fenomeen dat ook beter bekend staat als phubbing.

Volg om steeds op de hoogte te blijven van de- laatste nieuwe style inzake charm, cultuur, lives, dining dentro de nog veel meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *